Utazás - Görögország - Zakynthos

Képek Térkép

Zakynthos

Zakynthos a citrusfák, olívaültetvények, fehér sziklák és türkiz tenger jellemzi. Ez Zakynthos, Görögország ékszere, ami minden utazás alkalmával elvarázsol. Fedezze fel Ön is Zakynthost, Görögország és Olaszország élvezetes keverékét, és fejtse meg a velencei mondást: Il fiore di Levante! A gyönyörű sziget az egyik legkedveltebb görög turistaparadicsom. A kellemes hőmérséklet és a csodaszép tengerpartok miatt kedvelik az utazók. A Jón-tengerlegdélebben fekvő szigete, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények határozzák meg. Felszíne igen változatos, a természet szerelmeseinek számtalan lehetősége van a kirándulásra, a sziget felfedezésére.

A sziget már az ókortól kezdve rengeteg művészt és utazót vonzott. Neves költők és zeneszerzők alkották itt műveiket, a festészet pedig a 17. századtól indult virágzásnak, amikor a zakynthosi festőiskolát megalapították. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.

Néhány nagyobb város a szigeten: Argassi, Alykes, Argassi, Bohali, Keri, Laganas, Tsilivi, Vassilikos.

Argassi

Argassi kb. 4 km-re található Zakynthos-várostól. Homokos/kavicsos strandján vízi sportlehetőségeket vehetünk igénybe, esténként pedig forró hangulat vár a diszkókban és a bárokban. A helység tavernáiban jellegzetes görög ízekkel várják a vendégeket. Argassitól délre sziklák által rejtett, romantikus, kis öblöket találunk. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20-40 perc. 

Képek 
Főoldal Tartalomjegyzék Partnereink Kapcsolat      Adminisztráció