Utazás - Görögország - Thassos

Képek Térkép

Thassos

Thassos a legészakibb lakott Égei-tengeri sziget, területe 380 km2, lakosainak száma 16 ezer fő. Rendkívül termékeny, erdőkben gazdag, vízdús terület, ahol még számtalan, kiváló minőségű, homokos partszakasz és eldugott kis öböl található. A kitűnő strandok, a sziget egyedülálló ókori emlékei és a helyiek barátságos magatartása mind hozzájárul ahhoz, hogy Thassost egyre inkább megszeretik a turisták. Ennek ellenére nem tartozik a leglátogatottabb területekhez, így azoknak is ajánlani tudjuk, akik az érintetlen természetet, a kristálytiszta tengert részesítik előnyben. A szigetet hajóval vagy más közlekedési eszközzel is érdemes körbejárni. A tengerpart mentén vezető főút csodálatos kilátást nyújt a hegyeket borító fenyő és diófaligetekre és a festőien szép strandokra. Thassoson csak nemzetközi jogosítvánnyal lehet autót ill. motort bérelni. 

Tengerpartja, homokos strandjai, vízbe ereszkedői sziklái, minduntalan előbukkanó, úszásra csábító kis öblei... - ideális a klasszikus strandolásra. Számos hajókirándulásra mehetünk a sziget körül, vagy megmászhatjuk az Ypszáriót, és fentről gyönyörködhetünk a végtelen látóhatárban. Falvai a meredek hegyoldalhoz ragasztott kis házaikkal ízelítőt adnak a görög falusi életből. Templomai, kápolnái, út menti ikonosztázijai - mind az ortodox kereszténység által megélt mindennapos, élő hit tanúi. Illatos fenyőfái, olajfa-ültetvényei, márványbányái összekapcsolják a jelent és a múltat. Lépten-nyomon belebotlunk az ókori élet ittmaradt nyomaiba.

Limenas

Limenas a sziget fővárosa és kikötője. A vele megegyező nevű ókori település romjaira épült, amelynek egykori kiterjedésére a halászkikötőt és a várost körülvevő falak maradványaiból következtethetünk. 
Az üdülőhely alaposan felkészült a turisták fogadására, a hangulatos, szűk utcácskák este életre kelnek és bevásárlásra, szórakozásra, barangolásra csábítanak. A homokos tengerparton széles kínálat várja az aktív nyaralókat is. A kikötőtől néhány perc sétára található Thassos ókori színháza, majd kicsit messzebb a helyi Akropolisz maradványait láthatjuk. A sziget fővárosát - a szárazföld felől - komphajóval Keramotiból (Kavalától 15 km-re található) lehet a leggyorsabban elérni (kb. 45 perc).

Thaszoszi Régészeti Múzeum

Görögország egyik legjelentősebb vidéki múzeumának tekintik. 1934-ben alapították. Kiállítási tárgyai 14 évszázadot ölelnek fel. A múzeum gyűjteményében találhatók a különböző ásatások során feltárt régészeti műalkotások.

Strandok Thassoson

Alyki
Pefkari beach
Psili Ammos beach
Pefkari beach
Chryssi Ammoudia beach
Kynira - Paradisos beach
Makryammos beach
Agios Vassilios beach
Nysteri beach
Papalimani beach
Glyfada beach
Livadi beach
Psili Ammos beach
Kynira and Paradisos beach
Astrida beach
Agia Anna bay
Alyki twin beaches
Metallio beach
Trypiti beach
Skala Prinou beach
Skala Rachoniou beach
Pahi beach

Egy kisfilm Thassosról

Képek 
Főoldal Tartalomjegyzék Partnereink Kapcsolat      Adminisztráció