Utazás - Görögország - Paralia

Képek Térkép

Paralia

Paralia az olymposzi riviéra egyik gyöngyszemeként ismert település. Finom homokos, több kilométeres tengerparttal rendelkezik. A paralia szó maga is tengerpartot jelent.  Könnyedén megközelíthető busszal és autóval is egyaránt. Az üdülőváros 68 km-re található Thessalonikitől, Katerini várostól pedig néhány kilométer távolságra. A híres Olympos, az istenek hegye mintegy 30 kilométernyire magasodik a várostól.

A tengerpart 2-3 km hosszú, finom, homokos stranddal, ahol vizisportok gyakorlására is számos lehetőség nyílik. A városban posta és bank mellett számtalan üzlet, kellemes kávézó, taverna és étterem található tipikus görög konyhával. A főutca estére mozgalmas bevásárló- és sétálóutcává válik, ahol minden korosztály talál magának megfelelő szórakozási lehetőséget. A nyaralás alatt mindenképpen érdemes felkeresni Katerinit, amely hangulatos sétálóutcájával kiváló bevásárlási lehetőséget biztosít. Görög hangulat uralkodik mindenhol, a nappali lubickolás után a város főutcája estére mozgalmas szórakozó központtá változik. Itt található például a világ egyik legnagyobb szabadtéri diszkója. Mivel a város lakói az idegenfogalomból élnek, ezért a rengeteg báron és éttermen kívül sok szuvenír árussal is találkozhatunk. A legtöbb üzlet késő estig, némelyik pedig még éjjel is nyitva tart.

A homokos tengerpart remek cél a vízi sportok szerelmeseinek. Tiszta időben a partról egészen az Olymposz csúcsáig elláthatunk. Paraliában a tengervíz még szeptemberben is 24-25 fokos. A parton tavernák, bárok és kávézók várják a turistákat. Kényelmes, olcsó apartmanokat pedig könnyedén találhatunk, azonban célszerű jó előre lefoglalni a szállást, mert a görög riviéra igen népszerű az év minden szakában.

Látnivalók Paralia környékén

Paralia csupán félórányi autóútra fekszik, az Istenek hegyétől. de ha itt nyaralunk, érdemes ellátogatni a Meteorákhoz is. A meteora „levegőben lebegőt” jelent. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található. A sziklacsúcson álló kolostorokról nem tudni, hogy hogyan építették őket. A kolostorok közül ötöt a mai napig használják a szerzetesek. A Meteorák híres zarándokhely. Parália az egyik legjelentősebb turisztikai és kereskedelmi központ, pedig a város lakossága alig haladja meg a 40 ezer főt.

Képek 
Főoldal Tartalomjegyzék Partnereink Kapcsolat      Adminisztráció