Utazás - Görögország - Korfu - Glyfada Aquapark

Képek Térkép

Glyfada Aquapark

Korfuvárostól 13 km-re, Pelekas lábánál északra, a Mirtiotissza öböltől délre terül el Glifada, a homokos strandjáról népszerű hely, melyet ezrével keresnek fel a napimádók. A sziget egyik leghíresebb fürdőhelyét találjuk itt, vagy ahogy a helyiek nevezik: "Az arany part". A Glyfada szó jelentése hullámzás, és nem véletlenül kapta ezt a nevet a partszakasz, ugyanis itt mindig hullámzik a tenger.

A strand vize sekély és átlátszó, a selymes homok pedig több mint 2 kilométer hosszan biztosít helyet a strandolásra és napozásra. Glyfada a szigetre látogatók kedvenc helye és nagy kiterjedése ellenére néha igen zsúfolt. Közvetlenül a tengerparton találjuk a hatalmas Grand Hotel Glyfada szállodát, melynek környékét vendéglők és idegenforgalmi üzletek teszik teljessé. A strand szépen kiépített, zuhanyzók, napágyak és ernyők, vendéglátó egységek és minden egyéb megtalálható, ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz szükséges.

Glyfada fölött terül el Mirtiotissa, amely a sziget nem hivatalos nudista strandja, és szintén nagy népszerűségnek örvend. Kicsit délebbre, Glyfada alatt találjuk Jaliskari strandját, mely egy sokkal csendesebb, de ugyancsak csodálatos partszakasz.
Az apartmantelepek közvetlenül a strand mögött épültek és a nyaralók minden igényét kielégítik. A sziklák a széltől védik a strandot és kellemes mikroklímát biztosítanak, meg persze gyönyörű kilátást, ha valaki felkapaszkodik rájuk.

Glyfadában található a híres korfui Aqualand is, amely egy 140.000 négyzetméteren elterülő, hatalmas csúszda paradicsom. Több, mint 40 féle különböző csúszda, élménymedence és attrakció várja az itt szórakozni vágyokat, szinte korhatár nélkül!

Képek 
Főoldal Tartalomjegyzék Partnereink Kapcsolat      Adminisztráció