Utazás - Görögország - Asprovalta

Képek Térkép

Asprovalta

Thessalonikitől és Kavalától egyaránt 80 km-re található, jól kiépült, nyüzsgő kisváros, amely egy felejthetetlen nyár ígéretével várja a pihenni vágyókat. Ez a népszerű üdülőhely szinte teljesen egybeépült Vrasnával. Tengerpartja homokos, mely igen gondozott. Eléggé népszerű az angol túristák körében is, és elég nyüzsgős. Aki a mozgalmasabb nyaralóhelyet szereti annak jó, mert rengeteg szórakozóhely, taverna van. Elég zajos, mivel a főutcáján átmenő forgalom van Kavala felé és vissza Szalonikibe.

Szórakozás, látnivalók Asprovalta környékén

A városka remek konyhájú vendéglőkkel, késő estig nyitva tartó kiskocsmákkal, sok-sok apró üzlettel csábítja a görög hangulat és ízek kedvelőit. A 2-3 km hosszan elnyúló tengerpart gondozott, finom homokkal kitűnő strandolási lehetőséget nyújt. A tengerparton végighúzódik egy szépen kialakított sétány, ahol éttermeket,szórakozóhelyeket találunk. A programkínálatok fénypontja a görög vacsoraest, ahol mindenki kipróbálhatja a helyi étel- és italspecialitásokat egy barátságos görög étteremben, élőzenével, tánccal, folklór műsorral fűszerezve. Asprovalta egy nyüzsgő üdülőhely, rengeteg szórakozási lehetőséggel. De ha esetleg itt mégsem találna ízlésének megfelelő szórakozóhelyet, átmehet Stavrosba a Cross Discóba is. Apstrovaltáról van ide buszjárat, sőt egyénileg bebuszozhat Thesszalonikibe is. Ott nagyon sok látnivaló van, pl. Fehértorony, Szent György Rotunda, Galérius császár diadalíve, Török bazár, a Felsővárosban lévő vár a Láncos toronnyal, az Agiosz Dimitriosz Bazilika, Nagy Sándor szobra, stb.

Kavalába is nagyon érdemes elmenni, mert gyönyörű fekvésű város. Itt érdemes megnézni a római kori vízvezetéket, a várat és a török nagyedben lévő Mohamed Ali házát, valamint az Imarettet. Nagyon hangulatos városrész, a szűk kis utcácskákkal. Ha van kedvetek Thasszosz szigetére is át lehet hajózni. Festői kis sziget.

Ráadásul a tengerben még delfineket is lehet látni kora hajnalban! Egész rajokat láthatunk, ha kb 100 méterre kimegyünk a partttól. Emiatt érdemes valamikor a kora reggeli órákban kinézni!

Képek 
Főoldal Tartalomjegyzék Partnereink Kapcsolat      Adminisztráció